Zamieszczone przez Maicroft
Czy to akumulator czy coś bardziej bolącego [O1]
Zwiń
X
-
Czy to akumulator czy coś bardziej bolącego [O1]
Witam serdecznie wszystkich użytkowników
Pacjent to octavia 1 z 99r. 1.6 w benzynie
Ostatnie czasy borykam się z dziwnym jak dla mnie zjawiskiem. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałem .
Powinno być tak - raz przekręcam w stacyjce kluczyk ukazują sie wszystkie kotrolki (abs itd)
po czym po chwili powinno wszystko zniknąć i powinna zostać sama czerwona kotrolka aku.
Coś takiego :
U mnie wszystkie kontrolki się zapalają oprócz czerwonej kontrolki aku .Po chwili wszystko gaśnie a kontrolki aku jak nie bylo tak nie ma . Gdy przekręcę drugi raz kluczyk (czyli jak zapalam auto) czerwona kontrolka aku mruga i po chwili gaśnie.Trwa to już jakieś 2 tygodnie
A dzisiaj miałem taką przygodę . Wsiadam do samochodu i dzieje się coś takiego
Po odpaleniu zresetowal sie zegarek,wskazówki zwariowały i było słychać krótki sygnał alarmu.Dzieje się tak za każdym razem ja próbuje go odpalić
Samochód stoi pod blokiem i czeka na wyrok ponieważ nie można go odpalić
Dodam że akumulator jest z 2004 roku 50 Ah 12V
Do tej pory nie było z nim żadnych problemów czy to w zimę (mrozy) czy też latem
Czy to już czas na zmianę aku , czy takie są skutki padniętego aku ? czy to coś bardziej poważniejszego niż śmierć aku?
Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję .Pozdrawiam zns
-
-
Witaj,
U mnie było identycznie, jak padł regulator w alternatorze. Alternator w ogóle nie ładował i skończyło się to tak, że nie dojechałem do domu Oddałem do regenracji i problemu nie ma! Ładuje teraz książkowo.Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Witam serdecznie.Sorki że nie odpisywałem ale nie miałem jak z powodu wyjazdu (nie swoim samochodem :] ).Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi te trafne i te mniej trafne. Wszystko się przydało. Sprawę rozwiązałem w następujący sposób . Podszedłem z aku do fachowca który podepną pod niego kompa i stwierdził że pora wystawić na niego akt zgonu. Kupiłem nowy 53 Ah i jak na razie wszystko wróciło do normy . Czerwona kontrolka aku jest widoczna a po odpaleniu znika. Nic nie wariuje i wszystko jest tak jak być powinno PS mam nadzieje że tak już zostanie . Temat można off .Pozdrawiam z mazur zns
Komentarz
-
Komentarz